MI Inspiration: Podcast Marketing Intelligence

AFLEVERING
Nummer

Stephanie Groot Bureaufris

Ondernemen en ontzorgen

Stephanie Groot richtte in 2005 Bureau Fris op. Daarvoor was ze werkzaam bij een kwalitatief marktonderzoeksbureau en zag ze dat veel tekortkomingen bij onderzoekslocaties waar haar bureau mee moest werken. Ze dacht: dat kan ik beter en is toen haar eigen bedrijf gestart. Nu 17 jaar later is Bureau Fris uitgegroeid tot een goed gewaardeerde “ontzorger” voor kwalitatief marktonderzoek: alles regelen voor je klanten zodat zij zich kunnen focussen op de inhoud. We hadden een mooi gesprek over ontzorgen en over ondernemerschap. Over ontwikkelingen in de markt en waar Stephanie haar inspiratie vandaan haalt om nieuwe stappen te zetten met haar organisatie.

Welke ontwikkelingen ziet Stephanie in de markt? Vooral dat wervingen steeds sneller moeten: het zijn vaak kortere trajecten. Sprint onderzoeken zijn nu vaker regel dan uitzondering. Daarnaast de internationalisering van kwalitatief onderzoek: Veel internationale opdrachtgevers komen (inmiddels weer) deze kant op. Daarnaast merkt Stephanie dat usability onderzoek enorm is gegroeid in de afgelopen jaren.

Toekomstige ontwikkelingen zijn sterk afhankelijk van de verwachtingen die klanten van Bureau Fris hebben. Daarom houdt Stephanie altijd een goede vinger aan de pols bij de accounts waar ze voor werkt. Je moet weten waar hun belangrijkste uitdagingen liggen, nu en in de nabije toekomst.

De lees- en luistertips van Stephanie richten zich op ondernemerschap: 1,5 jaar geleden is Bureau Fris lid geworden van het netwerk Groeivoer. Ondernemers kunnen daarin met elkaar sparren en ideeën uitwisselen. Bureau Fris heeft daar ook nieuwe partners aan overgehouden. Stefanie probeert hun wekelijkse podcast zoveel mogelijk te luisteren om zoveel mogelijk inspiratie op te doen voor haar bedrijf. En daarnaast levert het sparren met verschillende ondernemers uit andere branches haar veel waardevolle inzichten op

Ewout en Christiaan

Wie?

Stephanie Groot – Eigenaar / oprichter van Bureau Fris

Waar?

Kantoor Bureau Fris in Amsterdam

Wanneer?

19 april 2022

Geef een reactie

Meer episodes

    Nieuwsbrief

    Wil je op de hoogte blijven van alles wat wij de komende maanden verder gaan ontwikkelen?
    En wil je op de hoogte gebracht worden van nieuwe blogs / podcasts? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.