Over ons

Home / Over ons

Waarom MI Match gestart?

MI Match is een initiatief van Ewout Witte. Na ruim 11 jaar bij GfK als marktonderzoeker gewerkt te hebben, ben ik in 2018 als freelance marktonderzoeker aan de slag gegaan. Ik heb voor diverse mooie bureaus en opdrachtgevers mogen werken. Soms kreeg ik tegelijkertijd meerdere freelance verzoeken en droeg ik – voor de partij bij wie ik de klus zelf niet kon doen – goede alternatieven uit mijn netwerk aan. Het helpen van bureaus / opdrachtgevers aan de ene kant en collega-freelancers aan de andere kant gaf me veel voldoening. Daarnaast viel het me op dat vraag en aanbod elkaar lang niet altijd goed wist te vinden. Zo ben ik MI Match gestart. Inmiddels bestaat het netwerk uit ruim 50 ervaren onderzoekers met zeer uiteenlopende profielen.

 

De gesprekken die ik met bureaus en opdrachtgevers heb gevoerd gingen niet over freelancen alleen. Maar ook vaak over het vinden van goede ervaren vaste krachten. En daar lijkt de vraag al jarenlang groter dan het aanbod, of… weet men elkaar onvoldoende te vinden? Ik kan het antwoord op deze vraag nog niet geven, maar denk dat er nog veel te winnen valt op het gebied van vindbaarheid. Hoe? Door veel mensen en bedrijven echt te kennen én alle contacten in mijn netwerk goed te onderhouden. Ik ben ervan overtuigd dat het doorzoeken van een grote stapel CV’s niet werkt. Veel belangrijker is te weten wie de persoon daadwerkelijk is en bij welke organisatie en functie die past. Door een uitgebreide kennismaking en regelmatige update met mensen die een carrière binnen marktonderzoek ambiëren, weet ik goed wie geschikt is voor welke functie bij welk bedrijf.

Het geeft me veel voldoening wanneer mensen uit mijn omgeving blij zijn met het werk wat ze doen. Een belangrijke voorwaarde is dat ze op een plek zitten die bij ze past. Mijn missie is om dat voor zoveel mensen binnen de marktonderzoekssector mogelijk te maken.

©2020 Alle rechten voorbehouden – MIMatch.nl | Website development door Digital Wizards

webstation webdesign webdevelopmentwebdesign wordpress webdevelopmentgrafisch ontwerp