Mijn verhaal

MI Match is opgericht door Ewout Witte. Ik ben zelf jarenlang in het marktonderzoek actief en ben tot de conclusie gekomen dat daar ook mijn hart ligt: niets leukers dan inzichten genereren die organisaties richting geven en succesvol kunnen toepassen.

Na 11 mooie jaren bij GfK ben ik als freelancer aan de slag gegaan en heb ik voor diverse bureaus en organisaties mogen werken. Het kwam wel eens voor dat ik meerdere opdrachten tegelijk kon vervullen. Ik heb vervolgens via mijn netwerk goede vervangers aangedragen en merkte dat ik daarmee in een behoefte voorzag: freelancers die extra opdrachtgevers zochten en opdrachtgevers die hun flexibele schil wilden uitbreiden. Dat is langzaam gegroeid naar een werving en selectieconcept voor freelancers. En om opdrachtgevers nog beter te kunnen helpen bij het optimaal invullen van hun personeelsbestand heb ik daar eind 2019 de plaatsing van vaste medewerkers aan toegevoegd. Ik heb gemerkt dat ook hier behoefte aan was en ik vanuit mijn praktijkkennis goed kon inschatten welke personen bij specifieke rollen passen.

Tijdens werving en selectietrajecten spreek ik met alle kandidaten die ik aanlever. Dat zijn vaak goede gesprekken, die niet alleen gaan over de rol, maar ook over persoonlijke ontwikkeling, de ontwikkelingen binnen het vakgebied en de ontwikkelingen in de markt. Ik voel me vaak gelijk betrokken bij de ontwikkeling van de kandidaten die ik spreek. En ben daarom steeds meer gaan bieden dan werving en selectie alleen. En dat wil ik de komende tijd verder doorzetten (schrijf je in voor de nieuwsbrief om niets hiervan te missen!)

Tegelijkertijd voel ik de betrokkenheid bij veel bureaus en Marketing Intelligence teams bij opdrachtgevers. Ik merk namelijk dat ook zij met dilemma’s kampen: hoe komen we aan goede ervaren mensen, hoe houden we ons vakgebied relevant, hoe behouden we onze beste talenten, welke richting moeten we de komende jaren op gaan, etc. Bij alle initiatieven die ik ontwikkel neem ik die dilemma’s mee als uitgangspunt. Door nog beter te snappen welke mensen bij de opdrachtgever passen, zoveel mogelijk relevante kennis te delen en coaching op maat te bieden.

Ik spreek hier vooral over mijzelf maar formuleer alles rondom mijn aanbod in de wij-vorm. Dat is misschien een beetje verwarrend; ik ben weliswaar een eenmanszaak maar doe dit zeker niet alleen. Vanuit mijn netwerk zet ik mensen in die over specialistische kennis beschikken. Ik werk daarom samen met verschillende coaches, experts op het gebied van werving en selectie, experts in een bepaald vakgebied om kennis te delen et cetera. Mijn netwerk is continu in ontwikkeling. Dus spreekt het je aan wat ik doe en denk je daar voor jezelf ook een rol in te zien? Bel +31 (0)6 36287443 of mail (info@mimatch.nl) me zodat we de mogelijkheden kunnen verkennen.

Lees voor nog wat meer achtergrond mijn artikel in de Clou uit april 2020: Mijn artikel in de Clou.

Mijn CV:

2019-heden

Werving en selectie voor freelance marktonderzoekers en vaste medewerkers binnen marketing insights (Mi Match)

2019-heden

Eigen marktonderzoeksbureau voor start-ups / scale-ups (Fact Based)

2018-2021

Freelance marktonderzoeker (EW Insights)

2007-2017

Diverse rollen voor Gfk. Laatste rol: Team lead trend en innovatieonderzoek

Laten we linken

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat wij de komende maanden verder gaan ontwikkelen?
En wil je op de hoogte gebracht worden van nieuwe blogs / podcasts? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.