MI Inspiration: Podcast Marketing Intelligence

AFLEVERING
8

Christiaan Buitenhuis – Interpolis

Altijd open staan voor nieuwe ideeën

Christiaan Buitenhuis is senior marktonderzoeker bij Interpolis en in 2021 uitgeroepen tot bedrijfsonderzoeker van het jaar. Ik sprak Christiaan bij hem thuis over de onderzoeken waar hij het meest trots op is, over onderzoeken die nog op zijn wensenlijstje staan en zijn hoop dat ook in de toekomst er goede instroom zal blijven van talentvolle marktonderzoekers.

Sinds een aantal jaar werkt Interpolis agile, en teams willen steeds meer data en inzichten hebben. Daarnaast is in de afgelopen 1,5 jaar de behoefte om zaken te snappen  alleen maar toegenomen. Christiaan houdt van creatieve onderzoeksoplossingen en staat ook altijd open voor nieuwe ideeën. Mede daardoor werkt hij met veel verschillende partijen en probeert hij regelmatig nieuwe oplossingen uit.

De 2 projecten waar Christiaan het meest trots op is? Het in- en uitstroomonderzoek dat hij deels met Miles Research en deels met Ipsos uitvoert. Daarmee krijgt Interpolis enorm veel zicht in redenen om klant te worden of waarom men juist opzegt. En daarmee kan Interpolis veel beter acteren op deze doelgroepen. Het andere onderzoek is de bedrijvenmonitor dat Interpolis snapt hoe bedrijven anno 2021 denken over actuele thema’s en hoeveel vertrouwen ze hebben in de toekomst. Een mooi robuust onderzoek dat een enorme schat aan kennis oplevert én mooie pr oplevert.

We bespreken ook nog een zorg van Christiaan: de uitstroom van goede marktonderzoekers bij marktonderzoeksbureaus. Hij hoopt dat er aan de onderkant heel veel mensen het vak onderzoek blijven omarmen.

Christiaan is iemand die graag bijblijft met alle ontwikkelingen binnen en buiten het vak. De volgende boeken raadt hij aan te lezen:

 • Ruud Boer – Brand Design
 • Thijs Launspach – Fokking Druk
 • Nienke Bloem, Evelien van Damme & Karolien van den Ouderaa – De CX Travel Guide
 • MOA – Modellen voor Marketing Insights
 • Robert B. Cialdini – De zes geheimen van het overtuigen
 • Andrews, Van Leeuwen & Van Baaren – Hidden Persuasion
Ewout en Christiaan

Wie?

Christiaan Buitenhuis – Senior marktonderzoeker bij Interpolis

Waar?

Bij Christiaan thuis in Apeldoorn

Wanneer?

19 november 2021

Geef een antwoord

Meer episodes

  Nieuwsbrief

  Wil je op de hoogte blijven van alles wat wij de komende maanden verder gaan ontwikkelen?
  En wil je op de hoogte gebracht worden van nieuwe blogs / podcasts? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.